Hiding, like a lion in zion

Zion NP

Via Valley of fire naar Zion. De vuurvallei bleek voor ons een onverwacht hoogtepunt (tot dan toch). Midden in de rode desert, stond plots een limo voor onze neus. Eveline dacht al aan een celebrity, maar dat bleek al vlug koeievlaai. Het was een koppeltje trouwers die daar niet alleen hun trouwfoto’s kwamen nemen, maar dus daadwerkelijk aan het trouwen waren, met priester en al. Wij waren dus als het ware de enige getuigen. Onder een natural arch, zeer idyllisch en origineel. Eventjes getwijfeld of we gingen smelten voor dit moois, maar gelukkig waren we sterk genoeg…

Zion is ons eerste echte hike-park geworden. Daar zowat het park platgelopen, met als kers op de taart Angels Landing, prachtig als je geen last hebt van hoogtevrees. Persoonlijke noot van Eveline : “Niet voor doetjes”, maar dan ben ik nu toch officieel een doetje…Enkel een vast touw, waar ik mij krampachtig aan vasthield scheidde mij van de 900 meter lager gelegen vallei. I almost wet my pants.
s ‘Avonds werd ons Evelientje nog eens op de proef gesteld toen er ongeveer 20m van ons tent een tarantula op wandel was. Toegegeven, Steventje moest hier ook de sluitspier dichtknijpen…

Verder naar Bryce, hadden we niet zo veel van verwacht want weinig info in de boekskes. Draaide dat even anders uit : SCHITTEREND!!
Dit is zonder twijfel het mooiste park tot nu toe, van erosie gesproken…Enige minpunt, we hadden ons voorgenomen om eens de zonsopgang te bekijken maar de regen en wolken hadden andere plannen. Dan maar om halfvijf de wekker dichtgesmeten en verder gemaft.

ENGLISH

Valley of fire : Our first real climax, not only was this a impressive scenery, but we were also witness (almost best men) of a wedding under a natural arch.
Zion : We did a lot of hikes here, about 6, but the best one was Angels landing. This is not for sissies, altough Eveline prooved to be one…
Bryce : We didn’t expect a lot of this, but we were so wrong. This is the best park we have been visiting so far, and we doubt if we will find better. Tried to do a sunrise hike, but the wheather decided otherwise.

« (Previous Post)
(Next Post) »


2 Comments to Hiding, like a lion in zion

 1. T piesen is al over, we zijn hard geworden… Voor Bart zijnen tatoo kan ik wel een elfje tekenen voor op zijn gat of zo…Tot de 19de xxx kusjes terug aan de kapoenen

 2. Anonymous says:

  Hier nog eens een berichtje vanuit la douce
  Iets nie goe begrepen, wie piest er in zijn broek gij Steven of Eveline????
  Donderdag komen ma en pa terug langs hier, ze pakken de kleine mannen mee naar België. Da zal hier wreed kalm zijn zulle. Een ganse week zonder kinders, ‘k zal ze missen en toch ook niet. Wij komen dan op zaterdag 19 augustus af. Bart komt dan ook naar België en wilde eens langs komen ivm zijn tatoeage of gij iets speciaals kunt ontwerpen voor hem, of ziede da nie zitten, ook goe dan komt hij toch langs en wijle ook.
  Groetjes en profiteer er nog maar van de terugkeer in de werkelijkheid is zeeeeer hard.
  Knuffels van de kindjes voor Tatie Lien en tonton Steven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *