Na al het natuurgeweld even iets meer cultuur en geschiedenis. In mesa verde hebben we dat gevonden, hier staan veel restanten van beschavingen vanaf 500 – 1200. De meeste stenen dorpjes zijn van indiaanse volkeren en zijn gebouwd in grotten in de rotswanden. T was eens iets anders maar meer dan 1 dag hier besteden was toch ook weer niet nodig. Dan maar op naar de Antilope Canyon, waar we toch naar uitkeken. Onderweg nog even Monument Valley aangedaan, een zeer bekend decor voor legendarische westerns, maar om deze onverharde valley te verkennen had je meer aan een Hummer dan aan een Chevy. Antilope Canyon dus, dit is een slotcanyon, wat wil zeggen, slechts op enkele tijdstippen komt er zonlicht binnen in de smalle canyon. Dit leverde enkele mooie kiekjes op, en was zeker de 42 dollar (afzetters) waard.

Van deze kleine canyon naar de grootste, het zogenaamde zevende wereldwonder der natuur. We zagen de Grand Canyon bij regen, bij zon, bij zonsondergang, en sinds vandaag ook in Imax breedbeeld formaat…
Al Eveline haar dromen kwamen uit, een condor gezien, de zon zien zakken in de, euh, canyon, en een dagje mooi weer, na de regendag van gisteren.

Er rest ons nog 1 park te gaan, Joshua Tree, onderweg cruisen op de route 66, en dan beachen in LA…cu all s en e

Categorieën: USA

4 reacties

Reacties zijn gesloten.