mesa verde – monument valley – antilope en grand canyon

Antilope Canyon

Na al het natuurgeweld even iets meer cultuur en geschiedenis. In mesa verde hebben we dat gevonden, hier staan veel restanten van beschavingen vanaf 500 – 1200. De meeste stenen dorpjes zijn van indiaanse volkeren en zijn gebouwd in grotten in de rotswanden. T was eens iets anders maar meer dan 1 dag hier besteden was toch ook weer niet nodig. Dan maar op naar de Antilope Canyon, waar we toch naar uitkeken. Onderweg nog even Monument Valley aangedaan, een zeer bekend decor voor legendarische westerns, maar om deze onverharde valley te verkennen had je meer aan een Hummer dan aan een Chevy. Antilope Canyon dus, dit is een slotcanyon, wat wil zeggen, slechts op enkele tijdstippen komt er zonlicht binnen in de smalle canyon. Dit leverde enkele mooie kiekjes op, en was zeker de 42 dollar (afzetters) waard.

Van deze kleine canyon naar de grootste, het zogenaamde zevende wereldwonder der natuur. We zagen de Grand Canyon bij regen, bij zon, bij zonsondergang, en sinds vandaag ook in Imax breedbeeld formaat…
Al Eveline haar dromen kwamen uit, een condor gezien, de zon zien zakken in de, euh, canyon, en een dagje mooi weer, na de regendag van gisteren.

Er rest ons nog 1 park te gaan, Joshua Tree, onderweg cruisen op de route 66, en dan beachen in LA…cu all s en e

« (Previous Post)


4 Comments to mesa verde – monument valley – antilope en grand canyon

 1. @ Sandra : als ik terug kom ben jij waarschijnlijk terug weg ? Geniet van je verlof en die fotoots komen in orde hoor.

 2. Anonymous says:

  Geniet nog van de laatste dagen vakantie. Wij benijden al die die op vakantie zijn Stevie en Wiekie weeral, jullie houden niet op, die bankdirecteurs boeren niet slecht.
  Hier regen, zon, regen , zon,regen,zon maaare genen canyon en ook geen zee.
  Zullen maar weer een weekje maar een weekje naar België komen op zijn minst is daar de zee.
  Dikke kussen van ons twee, want de kleine mannen zitten in België (ook op vakantie)
  Doei

 3. Sandra says:

  Hallo Eveline en Steven,

  Zo te lezen hebben jullie weeral eens een zeer mooie reis. We zijn hier al allemaal benieuwd naar de foto’s.
  Ik dacht dat ik enkele dagen geleden al eens een mailtje geschreven heb, maar blijkbaar zal ik wel iets verkeerd gedaan hebben.
  Hier alles ok. Ik ben al terug mijn 4de week aan het werk en onze reis naar de Pyreneëen ligt al ver achter ons….maar het was de moeite waard. Mooie natuur, prachtige, lastige wandelingen gemaakt, eens iets anders dan zee en strand…. Voor herhaling vatbaar! Groetjes Sandra

 4. Anonymous says:

  Hallo Stevie G en Elfie,

  zo te lezen gaat alles daar goed met jullie.
  Wij vertrekken straks om 3u00 naar Charleroi om van daaruit het vliegtuig richting Toscane te nemen.
  Dus bij deze: nog een fantastische verderzetting van jullie reis, een behouden terugkomst en tot binnenkort.

  Groeten,

  Steve-o en Wiekie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *