Monteverde

Monteverde

Sinds gisteren via de beruchte jeep-boat-jeep aangekomen in Monteverde. Gezien het feit dat het hier al vijf dagen onafgebroken regent weten we vanwaar de naam Monte Verde komt…
De ergste wegen in Costa Rica hebben hier weinig aan de verbeelding overlatende namen. Als je drie uur op een weg gezeten hebt met de naam “Bonecrusher” of “The Punisher” dan weet je wel waarom. Persoonlijk kijken we uit naar de “Dude, where’s the transmission”

Onderweg een giftige slang zien gestenigd worden door een Tico (t was pertans een scheuntse), foto’s genomen van rode, groene, rood met groene, groen met rode kikkers.
Tarantula’s over Eveline haar hand laten lopen. Kakkerlakken op Steven zijn hand (soort zoekt soort). Vlinders van 15cm overal. Koffieplantages met geurige koffie. U begrijpt het : just another day in Costa Rica

Maar als je echt op zoek bent naar avontuur moet je eens dollars proberen afhalen in een costaricaanse bank. Een kerel met een riotgun liet ons binnen. Vervolgens moesten we één voor één door twee sluisdeuren. Een bewaker stuurde ons naar een loket. die stuurde ons met een papier naar een ander loket. Welke haar op haar beurt opnieuw naar het eerste loket stuurde met een ingevuld papier. En vervolgens na ongeveer 40min waren we de trotse eigenaars van de ongelooflijke som van 250 dollares. De transactie van de maand. (stevo, hier kan VDK nog wat van leren)

volgende bericht zal uit Rincón de la Vieja (hoek van t oud wijveke of zoiets) zijn

hasta pronto amigos

« (Previous Post)
(Next Post) »


5 Comments to Monteverde

 1. Anonymous says:

  Hallo Tonton et Tatie

  Een berichtje vanuit la douce, zonder vulkanen, spinnen, vlinders ossen enz… maar wel goe groene. Nog altijd bezig aan ons zwembad, den bar, …. ja nie iedereen gaat op vakantie in Costa Rica, bij ons is da thuis Costa Rica.
  De kindjes doen het goed op school, gaan nu allebei woensdagmorgen zwemmen, vrijdagavond dansen. Ik moet jullie niet vertellen dat Mayane content is zeker. Voort van de rest is er hier geen spectaculair nieuws te melden. De groetjes van ons allen à bientôt bisous

 2. Philippe says:

  Zeg Stefke , kun je zo geen orange kikkertje meebrengen voor op mijne bureau. Of brengt maar neen emmer kikkers mee, uitverkoopje houden … kikkerbillen specialiteit hup hup orange.

  Alléé slaap maar lekker

  Fulpke

 3. Anonymous says:

  héla, ‘k hoop dat hij gesmaakt heeft (‘t pintje dat ge op mij gedronken hebt). Alé, vervoer in costa rica trekt blijkbaar op niet veel, hier hebt ge wel goeie wegen, maar ge komt ook gebroken op uw bestemming toe met het openbaar vervoer ze. Maar er is verbetering in zicht, volgende week (of die daarna) stuur ik gewoon mijn abonnement met een schoon briefken op naar de lijn !!!! Ga dan werken op de vietnamees style!

  groetjes

  Els

 4. Dominiek says:

  hey guys,
  dienen ooievaar die daar vertrokken is heeft te kampen hier in België met dichte mist vanmorgen, vandaar wat orientatieproblemen…Denk dat ie tegen morgen wel z’n stekkie zal gevonden hebben hoor!

  domi.

 5. raketman : de fokkie is inderdaad super. We zullen een bakkie zetten voor ulle als we terug zijn. Maar nog beter is de Imperial. Gelijk ze zeggen : one Imperial a day keeps the Heiniken away…

  Domi : t is al een tijdje stil, en we hebben hier een paar dagen geleden nen ooievaar zien vertrekken, toevallig niet richting Wippelgem ? If not succes morgen en let it flow…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *