Tortuguero – Cahuita

Tortuguero

Mission accomplished ! We hebben onze turtle gezien. Het was een groene kanjer van ongeveer 1,5m groot. Het beest heeft de zware klus van het leggen van 120 eieren in een zelfgegraven put van ongeveer een halve meter geklaard. Respect. Als beloning vormde zich een erehaag van ongeveer 100man zich rond het beestje, dat heb je als er op het einde van het turtleseizoen nog slechts 1 beest om de twee dagen of zo aan wal komt…maar goed, het blijft een prachtige ervaring.

Voor de rest in Tortuguero genoten van het schitterende weer en vooral van de rijke natuur. Columbus loog niet toen hij het land een naam gaf. We schrijven bij op ons palmares : howler monkey (brulapen), spider monkeys, leguanen, kaaimannen, toekans, tarantulas enz.

Carribean food is very very good !! Het kon bijna tippen aan de Belgische stoverij met costaricaans tintje die we voorgeschoteld kregen in Rincon de la vieja>

Met spijt in het hart hebben we ondertussen Tortuguero verlaten. Maar het fijne daarvan is dat we ondertussen in een al bijna even leuke plaats zijn. Cahuita. Zonet ons reuze (letterlijk) ontbijt genoten = reuzepannekoeken met yoghurt en fruitvulling.
De regen heeft ons ingehaald, maar we hebben goede hoop dat het hier snel zal veranderen. Nu dus op zoek naar een regenactiviteit, en morgen hopelijk de mooie wandeling in het park en eventueel een snorkeltje doen.

Tot gauw
rastaman en girl

ENGLISH

Mission accomplished ! We have seen a green turtle, a giant. Although, because the season is ending, there were about hundred people on the beach, it still is a unique experience.

We really enjoyed Tortuguero, columbus wasn´t wrong when he named the country.
The nice weather, the laidback atmosphere, Tortuguero has it all…

We now have reached are next destination, Cahuita.
Just finished a giant pancake breakfast, and now we are looking for things to do when it rains, because the rain caught us up. Hopefully we can do some snorkelling in the reef tomorrow.

rataman eand girl

« (Previous Post)


5 Comments to Tortuguero – Cahuita

 1. s en e says:

  D & D : nog keer proficiat. De die van mij zit hier al met tranen in haar ogen 🙂
  Het ziet er een schatje uit, kunnen niet wachten om haar eens te zien, int echt dan he.

  Raketman : je bent erin geslaagd twee maal te laat te zijn. De luiaard is gisteren gespot, en ze noemen ons nu de rode lijvekes…

 2. Raketman says:

  Hallookes pianissimookes!

  Ook van mijnentwege een proficiat aan D&D met de geboorte van Ileana!

  Zo te lezen is het daar dik in orde in Costa Rica. Eén vrolijke beestenboel, nu nog een luiaard proberen spotten.

  Het is misschien al te laat, maar toch een kleine snorkeltip: doe een t-shirt of zo aan tijdens het snorkelen. Want als je ligt te dobberen, voel je de zon niet branden in het frisse zeewater.
  Ik had dat niet gedaan… en ik moet zeggen, het is niet plezant om op een zwaarverbrande rug een rugzak te dragen en s’avonds uw t-shirt van uw vel te moeten trekken.
  (ik zal jullie de details sparen…)

  Dit gezegd zijnde, wens ik jullie nog veel mooie avonturen toe.

  Hasta la proxima,

  Esteban-o

  P.S.: bedankt voor de reclame!
  P.S.2: resultaten eerste toets espanol zijn gekend…

 3. Philippe says:

  Eerst en vooral …. nen dikke proficiat met de geboorte van Ileana voor de mensen met het bericht van hierboven.

  Hé rastaman, doe mij een lol en maak ook foto’s van de mooi mujeres die daar rond lopen hé. Alléé zo te horen gaat het jullie goed. Hier in het thuisfront zitten we ook weer in een regenzone… pfff. Op het werk … neen daar ga ik nu niet overhebben, geniet maar verder.
  Groetjes,
  Flupke

 4. Anonymous says:

  sorry vergeten, kijk zeker eens jullie mail-box na
  terug groetjes D&D

 5. Anonymous says:

  Hallo st en ev
  Hier zijn wij ook opzoek gegaan(van 11okt 22u) maar naar een klein meisje van 51.5cm groot en 3345gr., en ja na veel puffen en wat afzien voor de vrouwlijke kant van ons beiden + na een kleine chirurgische ingreep hadden we ze eindelijk gevonden op 12okt 19u41 voor het eerst gezien en “Ileana” is haar naam.
  groetjes van D&D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *