Great Ocean Road

We hebben besloten om Melbourne niet te bezoeken. We zijn liever in de natuur.
Vandaar dat we de ferry genomen hebben, duur maar het bespaarde ons 200km rijden en 2,5 h tijd. Vanaf Torquay start de bekende Great Ocean Road (voor Anneke, als ge Sydney vgl met Doornzele, dan is THE GOR, den slag langs t vaardeke).
We bezoeken de Cape Otway vuurtoren, waarom weten we niet…
Onderweg konden we nog een dier van ons verlanglijstje schrappen : Koala’s in the wild. We hadden niet gedacht dat we die gingen zien.

Perfect getimed komen we aan voor de zonsondergang aan de twelve apostles. Dit zijn 7 (!) rotsformaties langs de kustlijn, die echt een prachtige zonsondergang opleveren. Tot 2005 waren de 12 trouwens nog met 8. Ook The London Bridge werd in 1990 een stuk kleiner, toen de ene helft in zee verdween. Moet wel een rush geweest zijn voor de twee mensen die aan de andere zijde stonden, en dus enkele uren vastzaten op zee alvorens de heli hen kwam redden. Leuk verhaaltje toch ?

De nachten zijn wat kouder dan verwacht en aangezien de liefde het alleen niet meer redt, hebben we 2 extra fleece dekentjes gekocht 🙂

greetz s en e

« (Previous Post)
(Next Post) »


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2020: Planetexplore | Travel Theme addapted by: | Powered by: WordPress