Kakadu en Litchfield NP

Kakadu NP

Naar Kakadu waren we vooral afgezakt om de bekende Salties te zien. De zoutwater krokodillen dus. Een soort die zeer gevaarlijk en agressief is, en tot 7 meter lang kan worden.

De eerste dag bleven we op onze honger zitten. Maar wel enkele mooie wandelingetjes gedaan en enkele aboriginal artsites bezocht met rots tekeningen van 50000 jaar oud.
Hier was het bijzonder warm, zelfs naar Belgische normen momenteel.

De tweede dag hebben we onze kansen vergroot door een boat tour te doen. En ja hoor, in de moerassen van Kakadu een aantal salt en fresh water krokodillen gevonden. Eentje van ongeveer 5m, vree wijs ze maatse…

s Avonds op onze mooiste kampeerplaats van de reis gevonden. Onderaan een waterval, die trouwens op de top enkele prachtige zwemvijvertjes had. Het kostte ons wel wat moeite : 80km onverharde weg en een gaatje in de vooruit…

Ons laatste park werd Litchfield, vooral om gezellig te relaxen in de talrijke watervalpools. Deze avond doen we ons tegoed aan enkele plaatselijke gerechten. Eveline gaat voor Baramundi en steven voor de krokodil…

Tot binnenkort en we wachten op een uitnodiging voor een bbq, anders brengen we regen mee he…

s en e

(Next Post) »


3 Comments to Kakadu en Litchfield NP

 1. Chaveli says:

  Vandaag is jullie thuiskomst en ik heb nu pas een kijkje genomen op jullie reissite, shame on me…
  Maar de verhalen klinken echt aanlokkelijk en mijn droom om ooit eens Australië te doen is nu wel verdubbeld :-).
  Groetjess
  Chaveli

 2. Anonymous says:

  Hallo tonton en tatie

  Voor dienen bq kan gezorgd worden.
  De werken schieten immers goed op, jullie zullen verschieten in augustus. Maar ja na al die schone dingen die jullie gezien hebben kan een bq aan zwembad in Toulon sur Arrouks jullie waarschijnlijk niet meer bekoren zeker??
  Vele groetjes ook van de kindjes, Manon is trouwens enorm pietje schaartand zulle, scheune heel scheune.
  Gros bisous et à bientôt

 3. Anonymous says:

  Hey kids
  Laat de regen daar maar want tegen je thuiskomst donderdag zul je er sowieso hebben! De eerste zomerperiode zit er dan op, kwestie dat je terug went aan Belgisch weer.
  Laat nog weten op donderdagmorgen of ma je kan afhalen in Wondelgem of dat ik mij toch moet vrijmaken om aan het station te komen!
  We kijken al uit naar jullie terugkomst
  Mum and dad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2020: Planetexplore | Travel Theme addapted by: | Powered by: WordPress